Golvläggning

Golvet är grunden för resterande av interiören. Utifrån den aspekten är det av största vikt att göra ett noggrant val av vilken typ av golv du önskar och vilket ändamålet är.

 

Vad kan vi uppnå för resultat med golvläggning?

 

Det första som de allra flesta tänker på när det gäller golvläggning är såklart möjligheten att förvandla utseendet på ett rum eller en yta. Oavsett om det är i ditt hem, på kontor eller kommersiella utrymmen kan golvläggningen lyfta hela ytans och rummets utseende. Du kan välja mellan olika material, färger och mönster för att få det resultat du önskar och som passar din personliga stil och inredning.

 

Att lägga ett nytt kvalitetsgolv kan bidra till att höja värdet på ditt hem eller fastighet. En snygg och välskött golvyta ger ett attraktivt intryck och kan göra att potentiella köpare eller hyresgäster upplever din fastighet mer eftertraktad.

 

Golvläggning kan även förbättra komforten i ett rum genom att ge en mjukare och mer behaglig yta att stå och gå på. Vissa golvmaterial, som exempelvis matta, kork eller gummi, har en naturlig dämpningseffekt som kan minska belastningen på fötter, ben och leder. Det finns även golvmaterial som kan erbjuda ljudisolerande egenskaper och därmed minskar överföringen av ljud mellan olika våningar och rum. Detta kan vara särskilt viktigt i flerfamiljshus, kontor eller andra utrymmen där ljudnivån behöver minimeras för att skapa en bekväm miljö.

 

Genom att våra golvläggare monterar ett hållbart och lättstädat golv kan du förenkla underhållet av dina ytor. Vissa golvmaterial är nämligen mer motståndskraftiga mot fläckar, repor och slitage och kräver minimalt underhåll för att behålla sin skönhet över tid.

 

Vissa typer av golvmaterial, som exempelvis vinylgolv, är lätta att rengöra och motstår fukt. Det gör dem lämpliga för utrymmen där hygien är viktigt, som i ett kök, och kan bidra till att skapa en ren och hälsosam miljö. Sist men absolut inte minst kan våra golvläggare montera våtrumsmatta i exempelvis ditt badrum. Våtrumsmattor är utformade för att vara vattentäta, vilket förhindrar att vatten tränger igenom golvet och väggen och orsakar skador på underliggande ytor såsom trä och betong. Våtrumsmattor fungerar som ett skyddande skikt mot fukt och kan bidra till att förhindra fuktskador och mögeltillväxt.

 

Vad finns det för olika alternativ av material vid golvläggning?

 

Det finns många olika typer av golvmaterial att välja mellan beroende på dina funktionella behov, stil och budget.

 

En av de vanligaste golven som vi lägger är parkettgolv av olika slag. Vid parkettläggning lägger man ofta träparkett som ger en varm och naturlig känsla. Våra golvläggare har lång erfarhet av parketläggning och kan lägga olika träslag på parketten samt olika mönster utifrån kunds önskemål. Vanliga mönster är fiskbensmönster och bricklaid som båda skapar fina estetiska effekter i rummet. Fördelar med att lägga parkett är att det är ett hållbart alternativ bland golv. Det är motståndskraftigt mot slitage, repor och fläckar, vilket gör det till ett idealiskt val för områden med hög fottrafik som vardagsrum och hallar

Har du frågor om specifikt parkett och parkettläggning hjälper vi dig mer än ganska att svara på dessa. 

 

Trägolv ger en varm och naturlig känsla till ett rum. Det finns en mängd olika träslag att välja mellan, exempelvis ek, lönn, ask och valnöt. Det finns två huvudsakliga typer av trägolv, massiva trägolv (helt av trä) eller lamellparkett (trä på ett underlag). Trägolv kan vara känsligare för fukt och temperaturförändringar och kan kräva mer regelbundet underhåll än andra golvmaterial.

 

Laminatgolv är tillverkade av en komposit av träfiberskikt och laminatskikt. De är slitstarka, lätta att rengöra och kan efterlikna utseendet på trä, sten eller keramik. Laminatgolv är vanligtvis prisvärda och enklare att montera jämfört med trägolv.

 

Mattor finns i en mängd olika material, exempelvis plast och textil. De ger värme och komfort till rummet och finns i olika färger, mönster och texturer. Mattor är vanligtvis enklare att montera och kan vara ett bra val för sovrum, vardagsrum och kontor. Textilmattor är ett populärt val för golv och ger både en komfort och stil till olika inomhusmiljöer. Det ger helt enkelt en varm och inbjudande yta att gå på och är särskilt populärt i sovrum och vardagsrum. Det ger även en viss mån av ljudisolering som kan lämpa sig för exemplevis barnrummen eller hobbyrum. 

 

Linoleumgolv är känt för sin hållbarhet och långa livslängd. Det är motståndskraftigt mot repor, fläckar och slitage. Det tillverkas huvudsakligen av naturliga ingredienser och betraktas som en miljövänlig golvbeläggning. Det finns i en mängd olika mönster, färger och stilar. Det kan efterlikna utseendet på trä, sten eller keramik, vilket ger en mängd alternativ för design och inredning.

 

Vinylgolv eller vinylmattor är tillverkade av syntetiska material och finns i en mängd olika stilar i form av både plattor, plankor eller ark. De är prisvärda, tåliga, vattentåliga och lätta att rengöra. Vinylgolv monteras ofta där det krävs en extra tålig yta, som exempelvis kontor och i kommersiella miljöer. Det kan med fördel även monteras av våra golvläggare i ditt kök, hall, sovrum eller vardagsrum.

 

Våtrumsmattor är utformade för att vara vattentäta och är oftast utformade med halksäkra ytor för att minimera risken för att halka på ett vått golv. De är vanligtvis lätta att rengöra och underhålla. De torkas enkelt av för att avlägsna smuts. Våtrumsmattor finns i olika färger, mönster och stilar vilket möjliggör en uppsjö av valmöjligheter för dig.

 

Så det finns många olika alternativ att välja mellan när du anlitar oss för golvläggning hemma hos dig eller i kommersiella utrymmen du ansvarar över.

 

Vi hjälper dig med golvläggning!

 

Oavsett om du önskar ett trägolv, laminatgolv, textil- eller plastmatta, linoleumgolv, vinylgolv eller våtrumsmatta så hjälper våra golvläggare dig att uppnå ditt önskade resultat. Vi utför högklassig golvläggning vid både nybyggnation och renovering, till såväl företag som privatpersoner. Vi är ett auktoriserat golvföretag enligt Golvbranschens Våtrumskontroll, det innebär att vi arbetar enligt gällande branschregler.

 

Kontakta oss gärna för rådgivning om golvläggning, så kan vi tillsammans skapa golvet Du längtar efter.